LÁGRIMAS DE SANGRE

DIVENDRES 11 OCTUBRE // 22:45 // STROIKA

ENTRADA ANT 13€ ' TAQ 16€ LÁGRIMAS DE SANGRE + MANUDIGITAL + LA SRA TOMASA

ENTRADA ANTICIPADA

Rap combatiu que beu d’estils més enllà del Hip Hop, el Rock i el Reggae; i que, a més a més, s’allunya dels tòpics d’herència nord-americana. Així són Lágrimas de Sangre (LDS) que arriben dispostos a presentar el seu recent àlbum, “Vértigo”. Encara que per vértigo, el dels seus concerts, tant directes com incisius. Ells es mostren lluny de lo convencional, de lo normal. Ells són únics, tenen el seu propi estil, producte de plasmar els sentiments més profunds, més personals. I, per supost, producte d’experimentar amb sons del hip-hop, el reggae i el rock. Tres MC’S; un DJ i productor; i un multiinstrumentista (guitarra, baix i teclat) són els components d’aquest grup del Masnou que arrasa allà per on va. Neidos, Microbio, Still, Acid Lemon i Rama-Lama van saltar a escena com Lágrimas de Sangre a l’any 2015. En aquest moment, sortia al carrer el seu primer àlbum, “Si uno no se rinde”. I des d’aquest moment, no han deixat de girar i fer música, imparables fins 2017, any en que es van convertir en una de les promeses dintre del panorama musical. Van recorrer escenaris de tot arreu i van ser un dels grans descobriments del Viña Rock. Aquest va ser el seu punt d’inflexió i no han deixat de créixer. Ara, amb tres discs a les esquenes i més de 350.000 escoltes mensuals a Spotify, són un dels grups més sol.licitats en festivals i Festes Majors. La força dels seus directes i les seves afilades lletres, barrejant amb la seva vessant festiva, han calat entre els més joves. 

Continuar llegint

EBRI KNIGHT

DISSABTE 12 OCTUBRE // 00:15 // STROIKA

ENTRADA ANT 10€ ' TAQ 13€ EBRI KNIGHT + LA FÚMIGA

ENTRADA ANTICIPADA

Just on el mar i la muntanya s’uneixen. A mig camí entre la Selva i Barcelona. Just en el Maresme, naix Ebri Knight. Una particular proposta, molt asentada i lligada als arrels, a les melodies que surten del poble, dels instruments tradicionals i de les veus populars.  Amb el folclore per bandera, Ebri Knight beuen de la tradició. La tenen com a punt d’inflexió per reinventar el seu espectacle i dotar-lo de tota la seva energia. Una cosa és clara: passat, present i futur estan més presents que mai a Ebri Knight que, a més a més, al mes d’abril van treure el seu darrer treball: “La Voz Dormida”. 

Continuar llegint

MANUDIGITAL

DIVENDRES 11 OCTUBRE // 00:15 // STROIKA

ENTRADA ANT 13€ ' TAQ 16€ MANUDIGITAL + LÁGRIMAS DE SANGRE + LA SRA TOMASA

ENTRADA ANTICIPADA

Riddim maker, baixista i productor especialitzat en reggae. Amb una extensa carrera que l’avala, Manudigital ha treballat amb artistes de la talla d’Alborosie, Beenie Man, Bounty Killer, Biga Ranx i Babylon Circus, entre altres.  A l’any 2016 va publicar el seu primer àlbum en solitari, arribava “Digital Pixel”. Amb ell va donar més de 80 concerts per França i per tota Europa. Un primer treball que ha anat ampliant amb el temps. De fet, per al seu següent treball, es va associar amb la llegenda i DJ jamaicà Joseph Cotton, amb qui va viatjar per festivals de tot arreu.  Actualment, s’encontra presentant el seu darrer àlbum, que ha vist ja llum aquest 2019: “Bass Attack”.

Continuar llegint

SENYOR OCA

DISSABTE 12 OCTUBRE // 22:00 // PLAÇA EUROPA

ENTRADA GRATUÏTA

El Hip Hop en català està en auge i Senyor Oca és sense dubte un dels motors d’aquesta prolífica escena. Són un dels principals referents del conegut Rap de la Terra. Després de varies maquetes i molts anys treballant en l’escena underground, l’any passat va guanyar el concurs SONA 9 que el va portar a grabar el seu primer disc “Cant de Pagès”. Des d’aquest moment i de manera imparable, no han deixat de girar, guanyant-se un lloc a l’escena de Barraques i Festes Majors. Capaços de transportar-nos als ritmes més clàssics dels anys 90, però amb una marcada i natural evolució del dub africà i el drum’n’bass. I amb uns missatges clars, contundents i purament crítics a nivell social i cultural. Sense dubte, són un veritable còctel explosiu, un autèntic reclam que en farà suar la samarreta!

Continuar llegint

LA SRA TOMASA

DIVENDRES 11 OCTUBRE // 21:30 // STROIKA

ENTRADA ANT 13€ ' TAQ 16€ LA SRA TOMASA + MANUDIGITAL + LÁGRIMAS DE SANGRE

ENTRADA ANTICIPADA

Barcelona va ser la ciutat que va veure com sorgia La Sra Tomasa, una proposta musical trencadora per la seva particular barreja d’estils, incapaç de deixar-nos indiferents. Banda formada per Pau Lobo, Santi Longarón, Marc Soto, Alberto Limiñana, Jordi Sanz, Gerard Williams i Pablo Domínguez. Una banda que té la música fusió per bandera i que s’encontra en constant evolució. Una banda amb una forta influència de ritmes llatins guarnits amb sons mes urbans com son el Reggae o el Hip hop, acompanyats d’una dosis de música electrónica. Aquesta és la recepta de La Sra. Tomasa. Recepta que es complementa amb uns directes que t’atrapen des de la primera cançó. Tot un procés que es reflexa en el seu darrer àlbum, “Nuestra Clave”, en el que han donat un pas més en tots els àmbits: a nivell de missatge, de so i de producció. Un treball de fons que els ha portat per més de nou països, trencant qualsevol tipus de barrera lingüística i sonora. Un treball que ha donat pas al seu espectacle “Nuestra Clave 2.0”, en el que aprofiten per recollir cançons d’aquest segon àlbum, a més de recordar alguns dels seus singles de les anomenades Live Sessions. A nivell internacional, La Sra. Tomasa ha recorregut tota Europa, passant per festivals de renom internacional com són Sziget (HU), Pole Pole (BE), Mare de Agosto (PT) o Kokopelli (BE) entre molts altres. 

Continuar llegint

LA FÚMIGA

DIVENDRES 11 OCTUBRE // 23:00 // STROIKA

ENTRADA ANT 10€ ' TAQ 13€ LA FÚMIGA + EBRI KNIGHT

ENTRADA ANTICIPADA

Projecte original, engrescador i festiu, en el qual les bases instrumentals, principalment vents, dolçaina, trombons, trompetes i saxos, tenen una gran presència. Ells són La Fúmiga i arriben des de València, amb uns directes potents i d’energia desbordant.  2017 va ser clau: any en que van començar a sorprendre amb la seva música. Era el moment de “Karrasqueteon”, tema publicat amb la col·laboració de Mireia de Pupil·les. A poc a poc, van continuar sortint cançons on l’alegria i la festa es converteixen en el seu segell d’identitat. “Sokatira”, “Mediterrània” amb Flora de El Diluvi, “La Muixeranga” o “Primera Conjugació” amb Suu. Totes elles tenen aquest so i aquesta personalitat tan definida de La Fúmiga. Aquesta ansia per explorar diferents estils. 

Continuar llegint

EL NIÑO DE LA HIPOTECA

DIJOUS 10 OCTUBRE // 22:00 // VOILÀ

ENTRADA 10€

Més d’una dècada. És el temps que porta El Niño de la Hipoteca dedicant-se a la música: i des d’aquest moment no ha deixat els escenaris. Alma lliure i agitador de ments, ha conquerit els cors de fans de tot arreu amb himnes com “Que te vaya bien”, “Cum Laude” o “Alquitrán y carmín”. I és que ell no és un artista típic, està molt lluny d’això. No sols perquè la seva música no tingui res a veure amb altra del seu gènere. Ell és diferent: ha fet de l’autogestió tota una declaració d’intencions i aposta per la vida més enllà dels canals oficials. Ell ens ha arribat, senzillament, amb el seu art. El passat mes de maig, El Niño de la Hipoteca va publicar el seu darrer treball, “Esto No Es Un Disco Vol.I”. Un recopilatori que s’ha forjat durant aquest últims quatre anys i que recull tots els singles que l’artista ha publicat des d’aquell moment.

Continuar llegint

MABEL FLORES

DIVENDRES 11 OCTUBRE // 23:30 // VOILÀ

ENTRADA GRATUÏTA

El nom de Mabel Flores ha començat a ressonar amb força, ja que està aconseguint fer-se lloc dintre del panorama de la música d’autor. Encara que és difícil encasillar el seu estil, perquè juga amb els gèneres, va més enllà, experimenta. Això és, precisament, el que la fa diferent. El seu treball més recent, “Entre Mujeres”. és la demostració perfecta de tot allò. Va veure la llum en març de 2018. I des d’aquell moment no ha deixat de girar, especialment en concerts de més petit format. Però aquest 2019, inicia una nova etapa amb nova banda: La Kayangó. Amb ells podrà presentar les cançons d’aquest darrer àlbum, un recopilatori de temes protesta i sensibilitat extrema. És la seva particular manera de donar suport i visibilitat a les dones dins de la indústria de la música. És la seva particular manera de trencar amb el patriarcat. 

Continuar llegint

EL QUINTO CARAJILLO

DISSABTE 12 OCTUBRE // 21:00 // PLAÇA EUROPA

ENTRADA GRATUÏTA

El Quinto Carajillo és una banda bagenca que va nàixer de la fusió de personalitats i estils del seus membres, amants tots ells de la música. Imparables i insaciables, no han deixat d’actuar i recórrer escenaris: al 2017 van resultats elegits pel programa “Apoyo a la Creación 2017” de Cases de la Música, tenint l’opció de gravar la seva pròpia maqueta. A més a més, a 2018 van recórrer escenaris de tota Catalunya i van ser elegits al Festival de Música Jove de Sant Salvador de Guardiola.  2019 va ser el punt d’inflexió. Va ser el moment en que llançaren el seu debut, “Cuando mezclé coñac con café”. Un treball que consta d’un total de vuit temes, que recullen a la perfecció el recorregut de El Quinto Carajillo. Rock’n’roll, flamenc amb rumbes gamberres i temes més sentimentals. Una varietat que reflexa qui són, què han fet fins ara i quina és la seva veritable essència. 

Continuar llegint

HAMSA HAMSA

DISSABTE 12 OCTUBRE // 20:00 // PLAÇA EUROPA

ENTRADA GRATUÏTA

Hamsa Hamsa és una banda formada en Barcelona, per músics provinents de diferents mons musicals. Amb l’objectiu de rescatar la tradició musical sefardí i de l’Orient Mitjà, el grup li dóna el seu propi angle personal a aquests sons, barrejant altres gèneres com el jazz, el rock i músiques més d’arrel.  Aquest 2019, han llançat un EP amb dues cançons, en les que s’aprecia aquest tradició, aquestes ganes de viure, de celebrar i de conviure amb les diferents cultures de la Mediterrània. Benvinguts al nou concepte de Hamsa Hamsa. Benvinguts a “Siete modos de guisar la berenjena”. 

Continuar llegint

LA PRIMA VERA

DIVENDRES 11 OCTUBRE // 22:00 // VOILÀ

ENTRADA GRATUÏTA

Prima Vera neix a l’hivern de 2018, com a una necessitat de fer música. La inquieta Mar Martínez comença aquesta aventura, plasmant els seus pensaments més personals en cinc cançons, recollides en “Llegar”, primer EP de la banda que va veure la llum aquest 2019 i que es va  gravar als estudis Artik, juntament amb el premiat productor manresà Miquel Coll. En aquesta travessia en la que la seva dolça veu ens trasllada a altres llocs, no podia faltar Txevi Clemente a la guitarra. Junts complementen aquest projecte tan especial. Versàtils i capaços d’adaptar-se a qualsevol format, Prima Vera van acompanyats en els directes per uns músics de luxe: Marc Tuneu "Duende" (tajón), Roger Giménez (piano i trombó) i Sergi Quirante (baix). Encara que també hi col·laboren Juan Ramón Quirante a la tuba i en Miquel Coll  amb guitarres i tres cubano.

Continuar llegint

CÈLIA VILA

DISSABTE 12 OCTUBRE // 19:00 // PLAÇA EUROPA

ENTRADA GRATUÏTA

Cèlia Vila es va enamorar de la música quan tenia quatre o cinc anys i des d’aleshores, no s’ha allunyat d’ella. Des d’aquell moment, la seva única intenció ha sigut transmetre la seva passió a tothom, tan sols amb la seva veu i la seva guitarra. Encara que va començar estudis musicals ben petita, no ha deixat d’aprendre també pel seu compte i de manera autodidacta. Un aprenentatge que ha traslladat d’una manera molt emocionant i amb molta sensibilitat a les seves composicions i als seus directes. Composicions que han pres forma aquest 2019, any en que Cèlia Vila ha publicat el seu primer EP, “Teaghlach”. Un debut replet de vivències personals, que presentaran a la Fira Mediterrània i que ha sortit el passat abril amb la companyia de Víctor Grané al piano i guitarra, Roger Puig a la bateria i percussions. Cançons que van des del cor directes cap a l'escenari.

Continuar llegint

KUMBARA

DISSABTE 12 OCTUBRE // 17:00 // PLAÇA EUROPA

ENTRADA GRATUÏTA

Kumbara neix a Girona a partir de les mans del pianista “timbero” Rodrigo García i de les creacions electròniques de David Mansilla. Tot açò, afegit a la força de les percussions de Nuri Madí, del groove del baix de Gerard Chaman Cañigueral i de les veus versàtils de Karla Aguilar i Mateo Sánchez. Com a resultat, tenim un projecte fresc i trencador, que barreja a la perfecció ritmes llatins, reggae, drum and bass i bases electròniques.  El passat mes d’abril van llançar el seu primer EP homònim, que conta amb tres cançons que, més endavant, formaràn part del seu àlbum de llarga durada. Un treball enregistrat a Dalt Sounds, amb l’ajuda d’Arnau Figueres (mescla) i Carles Mootiv (mastering). Un treball completamente diferent, en que Kumbara han obert un nou camí, totalment inexplorat, sent així pioners d’un nou estil que segurament marcarà les generacions vinents. 

Continuar llegint

OSCAR TORRES

DISSABTE 12 OCTUBRE // 18:00 // PLAÇA EUROPA

ENTRADA GRATUÏTA

Des de Mataró, arriba Óscar Torres. Cantautor que combina perfectament rumba catalana amb altres estils com rock, funk o reggae. Encara que la seva carrera musical ve de temps enrere, ja que va ser el líder del grup Momen y La Banda Tarumba, amb qui va gravar el seu primer àlbum “Voy a cantarle al mundo” (2011). Però va ser en 2016 quan, baix el nom d’Óscar Torres & Band, sort el seu debut en solitari. Arribava el moment de “Persiguiendo un sueño”. Un treball més madur i rítmic. Un treball amb el que dona un pas al front. Històries quotidianes, cantades amb el llenguatge tan comú que identifica a l’artista.

Continuar llegint